Rožnov - Podle stejného jídelníčku včera vařily kuchyně ve všech rožnovských městských mateřských a základních školách. Město tak pokračuje v projektu zdravé stravy v jídelnách, který zahájilo už v roce 2016.
Polévka jarní pohanková, jako hlavní jídlo libové vepřové kúsky s bramborovým točem a valašským zelím s povidly nebo jemné zeleninové krupoto se sýrem a jako dezert babiččin domácí krém s čerstvými jahodami. Tak dnes vypadal jídelní lístek ve všech městských základních a mateřských školách v Rožnově. „Ve všech školách jsme opět vařili podle stejného receptu a pokračujeme tak v projektu propagace zdravé stravy, který jsme ve školních jídelnách rozběhli již v roce 2016,“ uvedl místostarosta Rožnov Jan Kučera s tím, že v minulosti se jídelny zaměřily na bezmasé recepty. „Letos chceme zdůraznit význam regionálních a sezonních potravin, což je trend, protože to co roste tady a teď má samozřejmě vyšší nutriční hodnoty. Chceme ukázat, že i tradiční regionální jídla jdou připravit lehce, zajímavě a zdravě,“ doplnil Jan Kučera. „Naším cílem je nabídnout dětem moderní, zdravou, ale i chutnou stravu. Novinkou letošního roku je kromě zaměření na regionální a sezonní potraviny také přednáška pro kuchařky, vedoucí školních jídelen, ale taky veřejnost. Rodiče se tak mohou dozvědět více k moderním trendům zdravé strav pro děti. Srdečně všechny zájemce o zdravou stravu zvu na pondělí 4. června, kdy se v 16 hodin setkáme ve velké zasedací místnosti MěÚ Rožnov p.R.,“ uvedl Jan Kučera.
Z receptů, které kuchařky ze školních jídelen zaslaly v letošním roce, město opět vydá sborník. Za recepty i skvělé zvládnutí dnešního vaření bych chtěl personálu školních jídelen moc poděkovat. Každá úprava jídla byla jiná, ale všechny jídla byly výborné a dětem chutnaly,“ uzavřel Jan Kučera.
Mgr. Tomáš Gross, tiskový mluvčí MěÚ Rožnov p. R.
V rožnovských školních jídelnách se vařilo zdravě
Předchozí článek
Další článek