Závodnice gymnastického aerobiku z Otrokovic válí! Z Prahy přivezly 11 sad medailí
Závodnice gymnastického aerobiku z Otrokovic válí! Z Prahy přivezly 11 sad medailí
foto: Město Otrokovice

Zlínský kraj – Závodnice gymnastického aerobiku z Otrokovic opět dokázaly, že patří v konkurenci českých a slovenských reprezentantek k nejužší špičce. Ze třetího kola Poháru federací, které se konalo o víkendu v Praze, si odvezly celkem 11 sad medailí. V mnoha kategoriích dokonce nenašly přemožitele.
Na závodní listině čítající 135 sestav měly Otrokovice zastoupení hned v devíti kategoriích NG (6-8 let) individual, trio, group, team trio, team group a ND (9-11 let) individual, trio, group a dance. V některých obsadily i dvě místa na bedně a domů si tak dovážely celkem 11 sad medailí.

V nejpočetnější kategorii ND individual woman s celkem 62 závodnicemi uspěla se ziskem druhého místa Inna Volková. Spolu s dalšími dívkami v týmech pak nenašly konkurenci a zlato si odváží za pětičlennou skupinovou sestavu, trio i nejoblíbenější dance. Ve stejné věkové kategorii posbírala děvčata také třikrát stříbro – v triu, team triu a team group. Skvěle si vedly i mladší žačky, které obsadily první místo v triu, druhé v pětičce a třetí místo v individuálních sestavách a pětici group.

Gymnastický aerobik kombinuje prvky gymnastiky, akrobacie a tance. Vyniká dynamikou a precizností, což je zřejmé z každého pohybu závodnic.

„Pohár federací patří ke klasické soutěži a v rámci čtyř kol se závody konají dvakrát v Česku a dvakrát na Slovensku. Začátkem listopadu se uskuteční poslední závěrečné kolo v letošním roce v Bratislavě. V úsilí ale nepolevujeme. V rámci tréninku a jako přípravu pro následující rok využíváme nad rámec běžných činností také závody v komerčním aerobiku, které nás čekají v průběhu zimy,“ naznačila další program trenérka otrokovického klubu BK Otrokovice Barbora Karlíková.

Kateřina Nosková