VALMEZ DEZA RUN startuje v neděli 22. září
VALMEZ DEZA RUN startuje v neděli 22. září
Ilustrační foto

Val. Meziříčí – Náměstí ve Valašském Meziříčí se stane svědkem startu a cíle už druhého ročníku závodu v silničním běhu pro celou rodinu. VALMEZ DEZA RUN nabídne nejen klání rekreačních a aktivních sportovců, ale také bohatý doprovodný program. Přihlášky a další důležité informace na www.valmezrun.cz.

Nejmladší kategorie odstartují v neděli 22. září od 9.00 s tím, že jsou pro ně připraveny trasy na náměstí. Následovat bude mládež a od 10.00 i dospělí, kteří vyrazí z centra města podél Rožnovské Bečvy a zpět. „Letošní novinkou je i štafetový závod dvojic na 2 krát 4 000 metrů. Přijďte si užít příjemné dopoledne plné pohybu, změřit své běžecké dovednosti nebo si jen tak pro radost zaběhat. Nudit se rozhodně nebudete,“ pozval místostarosta Petr Nachtmann. Součástí závodu bude také bohatý doprovodný program pro děti, který připraví město Valašské Meziříčí ve spolupráci s pořádajícími oddíly atletiky a běžeckého lyžování při TJ Valašské Meziříčí, SVČ Domeček, Kulturním zařízením města Valašského Meziříčí a titulárním partnerem akce, společností DEZA a.s.

„Smyslem závodu není za každou cenu urvat vítězství, ale hlavně se v klidu proběhnout a udělat něco pro své zdraví spolu s rodinou a přáteli. I proto čeká na každého závodníka od těch nejmenších až po seniory krásná dřevěná medaile. První tři závodníci v každé kategorii navíc obdrží věcnou cenu,“ navázal místostarosta Nachtmann. Výjimku tvoří pouze nejmladší Benjamínci a Minižáci, které sice čeká nesoutěžní běh, ale odměnu získají všichni. Pro nejrychlejší muže a ženy na osmi a čtyřkilometrové trati jsou pak vyhlášeny prize money.

Od pátku 20. do neděle 22. září včetně bude náměstí ve Valašském Meziříčí vzhledem k pořádání akcí Světlo Valmez a VALMEZ DEZA RUN pro dopravu uzavřeno. Děkujeme za pochopení a zároveň žádáme řidiče a nájemníky o respektování přechodného dopravního značení.

Více na www.valmezrun.cz

Bc. Jakub Mikuš, tiskový mluvčí MěÚ Valašské Meziříčí