T-Mobile Olympijského běhu se zúčastnilo 221 závodníků
T-Mobile Olympijského běhu se zúčastnilo 221 závodníků
foto: MěÚ Rožnov

Rožnov – Závodní i rekreační běžci oslavili středeční Mezinárodní Olympijský den aktivní účastí v T-Mobile Olympijském běhu. Rožnov pod Radhoštěm se zařadil mezi pět měst Zlínského kraje, ve kterých se tento závod na pět kilometrů běžel. Pětikilometrovou trať si zaběhlo 221 sportovních nadšenců.

Středa 19. června patřila v Rožnově závodním i rekreačním běžcům. Celkem 221 závodníků a závodnic se sešlo na startu T-Mobile Olympijského běhu, který se konal v Rožnově pod Radhoštěm (a v dalších desítkách měst v České republice). Úderem osmnácté hodiny se všichni registrovaní běžci v rámci České republiky vydali na pětikilometrovou trať.

V kategorii mužů ji nejrychleji zvládl Tristen Bell v čase 16:51:02. Na druhém místě se umístil Jakub Ambros (17:04:33), třetí skončil Tomáš Štverák (17:13:52). Kategorii žen ovládla Markéta Musilová (20:32:13), stříbrná skončila Ivana Divínová (21:11:69) a bronz získala Soňa Petrová (21:21:04).

„Velké poděkování patří organizátorům akce, protože celý závod proběhl naprosto hladce. Smekám klobouk před běžci jak v hlavním závodu, tak i v dětských závodech. S ohledem na opravdu horký letní den podali všichni neskutečné výkony. Pro mě osobně byl letošní ročník výjimečný, rozhodl jsme se za každého běžce, který mě v závodu předběhne, věnovat 50 Kč na Kubu Guryču. No a celkově jich přede mnou na výsledkové listině bylo 124,“ uvedl starosta města Jan Kučera. Na oblibě získávají také dětské závody, kterých se letos zúčastnilo přesně 162 běžců.

Mgr. Petra Graclíková, tisková mluvčí MěÚ Rožnov pod Radhoštěm