Ševci zvítězili v Prostějově a poskočili do čela druhé ligy. Rozhodl Vukadinović
Ševci zvítězili v Prostějově a poskočili do čela druhé ligy. Rozhodl Vukadinović
Vukadin Vukadinović proměnil v zápase s Prostějovem pokutový kop. foto: Jan Zahnaš

Zlínský kraj – Fotbalisté Zlína bodovali i ve třetím zápase po sestupu z první ligy. Ševci ve vloženém středečním kole 3. kola zvítězili po proměněné penaltě Vukadina Vukadinoviće a tečované střele Cletuse Nombila na hřišti Prostějova 2:0 a poskočili do čela tabulky.
„Bylo to spíš ubojované vítězství, zlaté tři body,“ uvedl hrdina střetnutí Vukadin Vukadinović.

Svůj tým poslal do vedení po půlhodině hry, kdy potrestal nedovolený zákrok stopera Ševčíka na střílejícího Brandnera.

„Věděl jsem co udělám. Chtěl jsem to kopnout přesně takhle,“ tvrdil po středečním utkání zkušený srbský křídelník.

Na pokutový kop byl určený společně s útočníkem Poznarem, nakonec si míč vzal Vukadinović a nezklamal.

„Jak sudí pískl, tak jsem se Poznyho ptal, jestli mi to nechá, jak se cítí. Jelikož byl v tu chvíli trošku zavařený, tak jsem si to vzal a naštěstí to vyšlo,“ líčí s úsměvem.

Favorizovaní hosté ve druhé půli přečkali několik šancí snaživých Hanáků, které pak v závěru dorazili gólem Nombila po teči.

„Věděli jsme, že to pro nás i kvůli úmornému vedru bude velmi těžký zápas. Vím, že to kluci neměli jednoduché, rychle jim ubývaly síly. Proto jim musím poděkovat za to, jak to zvládli. Jenom škoda, že jsme ve finiši nepřidali další gól, ale výhra z venku se vždycky cení,“ ví dobře kouč ševců Bronislav Červenka.

Jeho tým vzadu nebyl tak jistý jako minule doma proti Táborsku, Prostějov na rozdíl od Jihočechů pustili do několika zakončení i šancí, ale ani ve třetím zápase po sestupu z první ligy Zlíňané neinkasovali.

„Soupeř si ve druhém poločase vytvořil tlak, měl tam několik nebezpečných situací. Sice to byly spíše střely ze střední vzdálenosti nebo míče za beky. I díky fantastickým zákrokům Dostyho jsme tomu ale dokázali odolat,“ těší Červenku.

Fotbalisté Zlína další zápas sehrají v pondělí 5. srpna, kdy od 17:30 vyzvou na Letné Sigmu Olomouc B.

Chance Národní Liga, 3. kolo –

1. SK PROSTĚJOV – FC ZLÍN 0:2 (0:1)

Branky: 36. Vukadinović z penalty, 90. Nombil. Rozhodčí: Volek – Podaný, Malimánek. Žluté karty: Ševčík, Vejmola – Bartošák, Reiter, trenér Červenka. Diváci: 1 680.

Prostějov: Vejmola – Lehovec, Ševčík (85. Zapletal), Šindelář, Carneiro – Matoušek (85. Imider), Slaměna (69. Hrdlička), Lahodný, Bartolomeu (69. Vybíral) – Koudelka, Žák (76. T. Jedlička). Trenér: Radim Kučera

Zlín: Dostál – Kopečný, Černín, Simerský, Bartošák – Vukadinović (90.+3. Slouk), Nombil (90.+3. Bránecký), Machalík, Tkáč (80. Kulíšek), Brandner (80. Š. Polášek) – Poznar (76. Reiter). Trenér: Bronislav Červenka

Michal Konečný