Rožnov vyhlásil nejlepší sportovce za rok 2023
Rožnov vyhlásil nejlepší sportovce za rok 2023
foto: MěÚ Rožnov

Rožnov – Město Rožnov ocenilo nejlepší sportovce roku 2023. V Janíkově stodole ve Valašském muzeu v přírodě bylo oceněno za rok 2023 celkem pět sportovců jednotlivců, jeden kolektiv, jeden handicapovaný sportovec, dále trenér roku a předáno bylo také ocenění fair play. Ze všech nominantů byl vybrán a vyhlášen Sportovec roku 2023. Toto ocenění získala Natálie Švecová (biatlon). Cena starosty města byla udělena Ludmile Bayerové.

Ve středu 15. května 2024 oceňovalo město Rožnov pod Radhoštěm nejlepší sportovce a sportovní kolektivy za rok 2023. "Jsem pyšný na naše skvělé sportovce a jejich výborné reprezentační úspěchy v loňském roce. Každoroční oceňování je pro nás důležitým okamžikem, který nám umožňuje připomenout jejich odhodlání a smeknout klobouk jejich nasazením a vytrvalostí. Gratuluji Natálii Švecové k získání titulu Sportovkyně roku 2023 a všem ostatním oceněným. Těším se na další rok plný sportovních výzev a úspěchů pro naše město,“ uvedl starosta města Jan Kučera.

Z nominovaných sportovců byli vybráni ti nejlepší za rok 2023. V kategorii individuálních sportovců „mládež do 15 let“ byli oceněni Natálie Švecová (biatlon) a Jaromír Pešek (atletika). V kategorii dorostenci a junioři do 21 let byla oceněna Michaela Juříčková (skoky na trampolíně) a David Vašut (horská kola). V kategorii seniorů převzal ocenění Pavel Barabáš (florbal). Mezi kolektivy mládeže do 15 let byl ze tří návrhů oceněn žákovské družstvo AC Sportguides Rožnov p. R. – mladší žačky. V kategorii trenér roku si ocenění převzala Lucie Křenková (skoky na trampolíně). Nejlepším sportovcem v kategorii „hendikepovaní sportovci“ za rok 2023 byl stejně jako v minulých letech vyhlášen Ondřej Bartošek (atletika). Ocenění fair play si odnesla Jindřiška Vachníková. Ze všech navržených i oceněných nejlepších sportovců podle jednotlivých kategorií byla vyhlášena sportovkyní roku 2023 Natálie Švecová (biatlon). Cena starosty města byla udělena Ludmile Bayerové.

Oceněny byly také osobnosti rožnovského sportu - Jaroslav Harvánek (bowling, badminton), Alois Hubáček (biatlon, skoky na lyžích), Petr Kunčický (hokej), Vlasta Machovská (moderní gymnastika), František Majer (motokros, závod sdružený) a Eva Rauscherová (tenis, lyžování, cyklistika, učitelka TV).

Mgr. Petra Graclíková, tisková mluvčí MěÚ Rožnov pod Radhoštěm