Jakub Jenáček nakonec ve Valmezu působit nebude, k Bobrům naopak přichází Jan Dluhoš
Jakub Jenáček nakonec ve Valmezu působit nebude, k Bobrům naopak přichází Jan Dluhoš
foto: HC Bobři

Val. Meziříčí – Obránce Jakub Jenáček nakonec dres Valašského Meziříčí neoblékne, na jeho místo naopak přichází Jan Dluhoš, bývalý mládežnický reprezentant, stříbrný medailista z Hlinka Gretzky Cupu a semifinalista II. ligy z posledních dvou let s Vyškovem.

,,Ve chvíli, kdy jsme Jakuba Jenáčka podepisovali, padla mezi námi ústní dohoda, že pokud dostane nabídku z I. ligy, zahraničí nebo jakoukoliv jinou profesionální nabídku, tak mu nebudeme v ničem bránit. Smlouva byla podepsána, v sestavě jsme s ním počítali. Kuba však posléze přišel s tím, že dostal nabídku hrát v profesionálním týmu. I když to nakonec není I. liga ani zahraničí, tak jsme jeho prosbu vyslyšeli a tu možnost mu dali. Samozřejmě jsme měli podmínku, že jeho pozici musíme nahradit, nechceme Kubovi stát v jeho hokejovém rozvoji, ale na druhou stranu tím nemůžeme poškodit ambice A-týmu do příští sezony, což Kuba pochopil. I ve spolupráci s ním se nám nakonec povedlo oslovit Honzu Dluhoše, který adekvátně splňuje to, co od obránce číslo jedna vyžadujeme. Kubu Jenáčka jsme tak uvolnili," říká manažer Richard Müller.

,,Věděli jsme, že je tato situace nestandardní, žádné vedení klubu nechce oznámit hráče, který nakonec za tým nenastoupí, ovšem pokud tady bude vedení, které máme, tak bude vždy všechno o lidskosti a lidské domluvě, což se v tomto případě stalo. I když jsme na to měli právo, tak jsme tady Kubu držet nechtěli. Chceme, aby u nás hráči hráli rádi, když například vycítí jinou příležitost, která je pro ně z mnoha ohledů lepší, tak jim rozhodně nechceme v ničem bránit. Zároveň nechceme, aby jakákoliv změna poškodila náš klub. Což si myslím, že tato svým způsobem výměna Jenáčka za Dluhoše splňovala," zakončuje Müller.

Vyjádření vedení klubu k situaci v kádru

Co se týče kádru, považujme ho za téměř uzavřený. Ve hře je ještě jedno jméno do útoku, které bude stálým členem týmu. To, jestli to vyjde či ne uvidíme v průběhu prázdnin. Tým jako takový doplní hráči se střídavými starty ze Vsetína, se kterým se povedla domluvit konkrétní a jasně daná spolupráce mezi zástupci obou klubů. Na základě toho se můžeme spoléhat, že náš tým doplní, ať už na stálo nebo formou jednorázových startů hráči ze vsetínského A-týmu a nejlepší hráči z juniorky. V tuto chvíli tak můžeme s čistým svědomím říci, že tým je na novou sezonu připravený podle našich představ a finančních možností. Věříme, že tým bude konkurenceschopný a našim cílem bude se dostat do první skupiny, která potom zaručuje jistotu play-off, informuje Müller.

Aktuální soupiska HC Bobři Valašské Meziříčí:

Brankáři: Jiří Slovák, Kryštof Ševců.

Obránci: Matěj Sviták, Václav Kočí, Jakub Velikovský, Ladislav Funk, Tomáš Holiš, Vojtěch Baroš, Jan Dluhoš.

Útočníci: Lukáš Finsterle, Michael Vavřík, Daniel Stodůlka, Lukáš Stodůlka, Marek Urban, Jiří Goiš, Jan Matějka, Šimon Kuchařík, David Kozubík.

HC Bobři