Hobby závod horských kol ZLÍNSKÁ 50 se blíží! Zajezdit si mohou jednotlivci, rodiny i party kamarádů
Hobby závod horských kol ZLÍNSKÁ 50 se blíží! Zajezdit si mohou jednotlivci, rodiny i party kamarádů
foto: Lidka Polišenská

Zlínský kraj - Závod horských kol ZLÍNSKÁ 50 se letos pojede v sobotu 14. září. Jde o 16. ročník zavedené sportovní akce, která je součástí programu festivalu Den Zlínského kraje.

Pořadatelé připravili okruhový závod v okolí Tlusté hory a hradu Malenovice. Start i cíl bude u zlínského mrakodrapu – Budovy č. 21 v továrním areálu.

„Závodníci dlouhé trati absolvují tři okruhy (46 km). Pro méně zdatné sportovce je připravena krátká trasa, která měří 18 km,“ informoval organizátor závodu Ondřej Kobliha.

Profil trasy je nenáročný a závod je tak vhodný i pro řadové sportovce. Okruh nabízí singletracky, rovnější pasáže, kopečky a zejména pěkné výhledy.

„I když jde o hobby závod, snažíme se vytvořit profesionální zázemí, jaké bývá u velkých sportovních událostí. Na trať bude dohlížet padesát pořadatelů, k dispozici bude občerstvovací stanice, jídlo pití v cíli, zdravotní služba, plná uzávěra dopravy, mytí kol, teplé sprchy i dárky ke startovnému,“ přiblížil Ondřej Kobliha.

Startovné je 450 Kč na dlouhou trať a 300 Kč za krátkou trať. „Novinkou letošního ročníku je o stokorunu snížené startovné pro mládež do 18 let. Chceme podpořit mládež a prohloubit zájem o sport. A myslíme i na ty, kteří závodit nemohou – 50 Kč z každého startovného věnujeme Nadačnímu fondu Vrba na podporu ovdovělých rodičů,“ zmínil Kobliha.

ZLÍNSKÁ 50 podporuje aktivní prožití volného času a nabízí vyžití pro celou rodinu.

„Soutěžit mohou jednotlivci, rodiny, party kamarádů nebo kolegů (fotbalisté, hasiči, turisté…) zkrátka každý!“ dodal na závěr Ondřej Kobliha.

Kateřina Nosková