Deblový memoriál v Zašové zaplnil všechny dvorce
Deblový memoriál v Zašové zaplnil všechny dvorce

Zašová – Absolutně zaplněný tenisový areál v Zašové v sobotu 7. září ovládl Memoriál Milana Dořičáka v deblech. Celkem 22 párů se utkalo v turnaji na jeden set, nechyběla ani soutěž pro smíšené páry. Z vítězství se radovala v hlavní soutěži dvojce Kohut, Hauzner. V mixech slavili vítězství Pavelka, Koutná. Soutěž přilákala páry z Valašska, Hané i Slezska.

Ve finále hlavní soutěže se utkali obhájci titulu Šustek, Lapčík s přerovskou dvojicí Kohut, Hauzner. Valaši na Hanáky nestačili a utekl jim tak vítězný hattrick. Bronz získali prostějovští mladíci Zajíček, Zbořil.

Tradičně výborně připravené kurty v Zašové nabídly tenistům a tenistkám ideální turnajové zázemí. Hlavní turnaj obsadilo 16 párů, na zbylých dvorcích soutěžily smíšené páry, k nimž se přidaly také dva juniorské a seniorské páry ze Zašové. "Mám radost, že turnaj na počest našeho významného sportovce a trenéra Milana Dořičáka každoročně přiláká tolik zájemců. Atmosféra byla přátelská a sportovní výkony kvalitní. Nezapomínáme ani na příjemné společenské zázemí a posezení u kytary," uvedl předseda zašovského tenisového klubu Jaromír Vičan. Pořadatelé nechávají turnaj otevřený všem kategoriím a vstřícný přístup se setkal se zájmem účastníků. "Na turnaji jsme si výborně zahráli a potkali se s našimi přáteli," uvedl nejstarší účastník turnaje a zkušený tenisový matador Karel Kočíb. Další ročník již 15. memoriálu se uskuteční tradičně první zářijovou sobotu.

(lin)