Česká fotbalová reprezentace do 20 let hrála v Kroměříži s Tureckem bez branek
Česká fotbalová reprezentace do 20 let hrála v Kroměříži s Tureckem bez branek
Česká fotbalová reprezentace do 20 let se v úterý představila na stadionu v Kroměříži. foto: FAČR

Zlínský kraj – Žádný gól, jen vyložené šance viděla tisícovka diváků v úterý na stadionu Jožky Silného v Kroměříži, kde česká fotbalová reprezentace do dvaceti let v rámci přípravy remizovala s Tureckem 0:0.

Svěřenci trenérů Pavla Šustra a Bronislava Červenky tak na zářijovém srazu, který měli na Moravě, nezvítězili ani jednou. Po těsné porážce 1:2 s Itálií ve Znojmě hráli s Tureckem nerozhodně. Mladí Češi sice byli po celé utkání jasně lepší, avšak gól ani z těch nejvyloženějších šancí nevytěžili.

„Jediné, co nám dnes chybělo, byly góly. Vytvořili jsme si hodně příležitostí, některé byly vyloženě stoprocentní. Hráčům mohu tedy těžko něco vytýkat. Maximálně to, že by měli být klidnější v koncovce. Dnes ale určitě můžeme o našem výkonu říci, že měl takové parametry, jaké by měl mít,“ uvedl po úterním zápase na Hané trenér Pavel Šustr.

Na velmi slušně zaplněném stadionu v Kroměříži se od úvodních minut hrál velmi zajímavý fotbal.

Čeští mladíci po úvodním oťukávání brzy převzali iniciativu a po zbytek utkání byli herně lepší.

První opravdu velkou šanci měl Bužek. Ránu zlínského odchovance z třinácti metrů ale skvěle vyrazil gólman Ertas.

Tlak českého týmu sílil a v závěru prvního poločasu měl velkou šanci Toula. Toho ale vychytal turecký brankář a z následné dorážky Buryán zamířil nad.

Po změně stran tlak českého týmu pokračoval. Turci se hlavně bránili a spoléhali na rychlé protiútoky. Jenže žádný z nich nedokázali dotáhnout do zakončení a naopak to byli právě Češi, kteří byli ve velkých šancích. Skórovat mohl Mašek a hned dvakrát také střídající Šiler. Gól ale Češi nevstřelili a utkání tak skončilo nerozhodně 0:0.

Mezinárodní přípravné utkání

Česko 20 – Turecko 20 0:0

Rozhodčí: Dorušák – Caletka, Lakomý. Žluté karty: Grygar – Gezek, Karademir. Diváci: 1014.

Česko: Koutný – Hadaš, Dohnálek, Král (63. Kubr), Zachoval (63. Hunal) – Bužek (63. Planka), Grygar – Buryán (74. Málek), Míšek (74. Polášek), Toula (46. Beran) – Mašek (74. Šiler). Trenér: Pavel Šustr.

Turecko: Ertaş – Turap Bülbül (64. Dagaasn), Başyigit, Kaya (64. Sahin), Demir (64. Erdem) – Sertkaya – Malkoçoglu (46. Sever), Ali Gezek (82. Karademir) – Bars – Çolak (46. Emran Gulasi), Poyraz Efe Yildirim. Trenér: Soykan Basar.

Michal Konečný