Berani vyhráli podeváté v řadě a vedou první ligu, Vsetín přehrál Jihlavu
Berani vyhráli podeváté v řadě a vedou první ligu, Vsetín přehrál Jihlavu
Hokejisté Zlína zvítězili v Chrudimi nad Pardubicemi 4:3. foto: RI OKNA Berani Zlín

Zlín, Vsetín – Hokejisté Zlína i Vsetína v sobotním venkovním zápase 13. kola Maxa Ligy naplno bodovali. Berani v Chrudimi zdolali pardubické béčko 4:3 a připsali si devátou výhru v řadě, díky které vládnou soutěži, Robe zase otočilo souboj s Jihlavou, Duklu přestřílelo 7:3 a je druhé.
Začátek zápasu v Chrudimi byl divoký. Zlín inkasoval gól po 134 vteřinách, když se prosadil Fiala. Výsledek otočil dvěma přesnými zásahy hostující Šlahař. V polovině utkání zvýšil Ukrajinec Sadovikov na 3:1.

Hotovo ale stále nebylo. Ve 37. minutě snížil Žálčík, ale 47 sekund před koncem druhé části se prosadil opět Sadovikov. V čase 46:29 dostal záložní tým Dynama na kontakt v přesilové hře Kaut, ale druhou porážku za sebou po sérii pěti výher domácí neodvrátili.

Berani měli na východě Čech i kus štěstí. Podruhé v řadě se mezi třemi tyčemi představil Jaroslav Pavelka. Po dlouhé pauze se do sestavy vrátil rychlonohý Petr Kratochvíl, který dostal místo po boku Jana Süsse a Michala Gaga. Průbojný forward dnes zapsal několik velmi slušných šancí, střelecky se ale neprosadil.

Dařilo se také Vsetínu, který si připsal čtvrtou výhru z posledních pěti utkání a ukončil třízápasovou vítěznou sérii Dukly. Povedlo se mu to přesto, že v 16. minutě prohrával po gólech Lotyše Ozolse a dalšího obránce Dundáčka už 0:2. Ještě v první třetině ale rozjel obrat v oslabení Pavel Klhůfek.

Hosté otočili zápas mezi 21. a 34. minutou. Nejprve se trefil Jonák v přesilovce, pak udeřili Šimon Jenáček, Tomáš Bláha a Štěpán Bláha, který skóroval v oslabení. Ještě ve druhé třetině snížil v početní Radim Toman, ale v závěrečném dějství za Valachy skórovali ještě Dědek a Matějček.

„Po takové výhře se nám zápas hodnotí dobře. V úvodu jsme 0:2 prohrávali po zbytečných chybách. I přesto si myslím, že jsme v první třetině hráli dobře, akorát jsme to potvrdili jen jedním gólem. Potom se to už odšpuntovalo, začali jsme hrát svůj hokej, jen jsme Jihlavu pouštěli do hry přesilovkami. I když jsme dali pět gólů, tak jsme soupeři dávali pořád šanci. Potom už zariskovali, asi neměli jinou možnost, my jsme už dovedli zápas do vítězného konce a zaslouženě jsme vyhráli,“ uvedl trenér Vsetína Luboš Rob starší.

Maxa liga – 13. kolo:

Jihlava – Vsetín 3:7 (2:1, 1:4, 0:2)

Branky: 13. Ozols, 16. Dundáček, 38. R. Toman – 18. Klhůfek, 21. Jonák, 27. Š. Jenáček, 29. Šmerha, 34. Š. Bláha, 42. Dědek, 52. Matějček. Rozhodčí: Hucl, Maršálek – Malý, Maňák. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. Diváci: 1048.

Pardubice B – Zlín 3:4 (1:1, 1:3, 1:0)

Branky: 3. A. Fiala, 37. Žálčík, 47. T. Kaut – 30. a 40. Sadovikov, 17. Paukku, 29. Šlahař. Rozhodčí: Skopal, Jechoutek – Polák, Brož. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Diváci: 354

Michal Konečný