Berani doma zdolali Prostějov, jsou už druzí. Vsetín zvítězil v Přerově
Berani doma zdolali Prostějov, jsou už druzí. Vsetín zvítězil v Přerově
Hokejisté Zlína zdolali doma Prostějov 2:1. foto: Berani Zlín

Zlín, Vsetín – Zlínští hokejisté i čtvrté domácí utkání zvládli na jedničku, předposlední Prostějov zdolali 2:1 a zaknihovali pátou výhru v řadě. Na vedoucí branku hostujícího Kindla ještě v první třetině odpověděli Talafa se Sedlákem. Berani se po pondělním triumfu posunuli na druhou příčku.
„Na začátku sezony jsme něco takového chtěli, hráčům i trenérům se o to lépe žije a pracuje. Je to velmi důležité, což vidíme i na situaci Prostějova, který začátek nechytil. I když si myslím, že půjde nahoru, tak je pod dekou, mentálně dole. U nás jsme to nechtěli dopustit. Jsem velmi vděčný, jak bodujeme, jakou máme sérii. Budeme se snažit ji natáhnout,“ říká trenér Zlína Jan Párdavý.

Jeho tým byl po celé pondělní utkání aktivnějším celkem, na gólmana Marka Štipčáka vyslal hned 33 střel. Jestřábi se sice snažili, ale domácí těsné vedení uhájili.

„Byl to velmi těžký zápas proti soupeři, který těsně před naším utkáním vyměnil trenéra. Kluky jsme upozorňovali, že musíme podat nejlepší výkon, hráči z Prostějova bojovali o život. Jsem spokojený s šedesáti minutami, měli jsme dobrý pohyb, hodně šancí. Nebezpečný byl však i soupeř. V první třetině jsme otočili z 0:1 na 2:1, což bylo dobré, kluky to uklidnilo. Chyběl nám jen třetí gól, který by byl uklidňujícím mementem. Výsledek jsme v power-play hostů po velké snaze ubránili,“ těší Pardavého.

Berani zvítězili, i když dali jen dva góly. „Šance jsme si vypracovali, bylo jich více, dnes nám to tam nepadalo. Gólman soupeře navíc podal velmi dobrý výkon. Měli jsme momenty, kdy jsme netrefili prázdnou klec, skákal nám puk na brankovišti. Akce jsme bohužel nedotáhli do konce,“ dodal Pardavý.

V pondělí uspěl i konkurenční Vsetín. Valaši vstoupili do utkání v Přerově jako uragán. Vytvořili si dvoubrankový náskok, ale přesných zásahů mohlo být i více.

Svou první trefu ve službách Vsetína zapsal v deváté minutě Radek Prokeš. O pět minut později rozjásal vsetínské fanoušky přesnou ranou Ondřej Smetana. Ve druhém dějství se hra mírně srovnala a Přerov snížil na rozdíl jediné branky, ale v závěrečné dvacetiminutovce zelenožlutí odskočili o další dva góly. Později Zubři v přesilovce odvolali brankáře a snížili, ale dorovnat skóre se jim už nepodařilo. Svěřenci trenéra Jiřího Weintritta potvrdili, že se jim v Přerově poslední sezony daří.

„Hráli jsme to, co jsme si řekli, že hrát budeme. Měli jsme dobrý vstup do utkání, první třetina byla v naší režii a dali jsme dva góly. Ve druhé třetině se nám to trošku zadrhlo přes oslabení, ale zase jsme měli dobrý vstup do třetí části a vstřelili jsme další dva góly. V závěru už to byly šachy, nicméně musím celý tým pochválit za velmi dobrý výkon,“ uvedl kouč Vsetína Jiří Weintritt.

Za domácí se v přesilovce šest na čtyři prosadil Roman Pšurný, jenž tak zkompletoval stovku branek v přerovském dresu.

Maxa liga, 9. kolo –

RI OKNA BERANI ZLÍN – LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Talafa (Válek, Kverka), 19. Z. Sedlák (Salmio) – 7. Kindl (Šidlík, Jiránek). Rozhodčí: Obadal, Gebauer – Bezděk, Frais. Vyloučení: 1:5. Bez využití. Střely na branku: 33:26 Průběh zápasu: 0:1, 2:1.

HC ZUBR PŘEROV – VHK ROBE VSETÍN 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 33. Kratochvil (Krisl, Jáchym), 55. Pšurný (Jáchym, Černý) – 9. Prokeš (Stříteský, Zahradníček), 14. Smetana (Jandus, Prokeš), 42. Brož (Staněk), 46. Hořanský (Bláha, Matějček). Rozhodčí: Horák, Šudoma – Komínek, Kráľ. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 1407. Střely na branku: 20:34. Zblokované střely: 5:4. Vhazování: 44:28. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4.

Michal Konečný