„B“ jako Bobři! Hokejisté ValMezu mají alternativní logo
„B“ jako Bobři! Hokejisté ValMezu mají alternativní logo
foto: HC Bobři

Val. Meziříčí – Zlepšit a posunout dál prezentaci ve městě i na sociálních sítích, to je jedním z cílů PR oblasti klubu. Ke všemu nově napomůže také alternativní logo v podobě písmene "B", zkratka "HCB" nebo nový pattern s kousky z oficiálního loga. Zlepšení marketingových aktivit a zlepšení práce s fanoušky, zlepšení vizuálu. Alternativní logo, které vychází ze současného loga

Logo se nemění, jen přibude další

Použití alternativních log se v tomto případě nabízí například na částech týmové výstroje nebo na prezentačních prospektech klubu. Dosavadní logo nová nenahradí, jen se budou využívat ve vzájemné kombinaci.

"B" jako Bobři!

V České republice se napříč kluby setkáme s různými názvy od šelem po dravce, ovšem název vodního hlodavce Bobra je v našich končinách unikátem. Název vodního hlodavce Bobra, jehož stopy můžeme najít nedaleko zimního stadionu u řeky Bečvy, se v názvu klubu objevil s postupem do II. ligy. Klub je na svůj název náležitě hrdý, i proto se rozhodl jeho identitu posunou dál.

Písmeno "B" vychází z hlavního loga klubu, oproti původnímu písmu však prošlo vylepšením. Na pravé straně se nachází vykousnutá část, která symbolizuje vykousnutou část stromu. Ostré zuby, ostrá hra a chuť dotáhnout svou misi do úspěšného konce, to je hlavní myšlenkou písmene.

HC Bobři, olé, olé… Jeden z pokřiků fanoušků na zimním stadionu. I tato zkratka se přenesla do tentokrát loga se třemi písmeny, které tak doplní to předešlé alternativní. Ačkoliv se HC, z anglického hockey club, v modernizovaném logu nenachází, klub by nerad o tuto identitu přišel nastálo. I proto HCB vzniklo.

Každý klub je na svůj původ a historii hrdý. I proto jsme se rozhodli také pro "retro" variantu, ve které se nachází také rok samotného vzniku hokejového klubu ve Valašském Meziříčí. Ačkoliv došlo k podání přihlášky do svazu až o rok později, první, tehdy přátelské zápasy odehrál tým TJ Valašské Meziříčí v roce 1931, který je také považován za vznik klubu.

Součástí nové klubové identity bude také pattern složený z prvků hlavního loga Bobrů. Ten by se stejně jako ostatní alternativní loga mohl objevit na merchi, plakátech či grafice na sociálních sítích. Právě ta se převlékla v rámci příprav na nový ročník do nového kabátu.

,,Původní staré logo Bobra bylo s klubem spojeno snad 15 let. V době jeho vzniku však nikdo pořádně nepočítal s tím, že bude o několik let později součástí grafik či širší nabídky merche. Kvůli svému tvaru šlo umístit pouze do levého dolního roku grafických vizuálů, které tak návrhy značně omezovaly. To vše vyřešil nástup loga nového, se kterým budeme aktuálně vstupovat již do čtvrté sezony a rozhodli jsme se ho tak obohatit ještě o další alternativní loga, která právě dál napomůžou k rozvoji klubu jak na sociálních sítích, tak například na plakátech či klubovém oblečení.

Autorem všech návrhů je Radek Kostka, který vytvořil také nové logo Bobra a na naši spolupráci jsme tak chtěli navázat. Nová alternativní loga jsou tím moderním prvkem, který dovede samotné vnímání klubu a jeho práci oživit. Chceme tak zlepšit práci s klubovým merchem i týmovým oblečením. Věřím, že se nová alternativní loga a vizuál klubu budou našim fanouškům líbit a dále také věřím, že budou s nástupem nového ročníku jen mile překvapeni.“

Jan Kozák, PR HC Bobři Valašské Meziříčí