Výstava „Kaňky na životě“ připomene 20 let v KCI Vsetín
Výstava „Kaňky na životě“ připomene 20 let v KCI Vsetín
foto: DK Vsetín

Vsetín – Vzdělávací a komunitní centrum Integra Vsetín, o. p. s. si letos připomíná 20 let své existence a při této příležitosti srdečně zve na výstavu s názvem Kaňky na životě. Výstava bude probíhat od 3. do 27. října ve výstavním prostoru foyer kina Vatra ve Vsetíně. Jejím hlavním cílem je ukázat, že pomáhat a nechat si pomoci je naprosto přirozené.

„Dříve byly kaňky pokládány za něco, za co by se měl jejich původce stydět. Toto smýšlení dodnes přetrvává u mnoha problémů, které život přináší, anebo ke kterým si pomůžeme sami. To, na čem ale opravdu záleží je, abychom to se sebou nevzdávali a své problémy se snažili vyřešit,“ uvádí výstavu k příležitosti dvacátého výročí vsetínská organizace Vzdělávací a komunitní centrum Integra Vsetín, o.p.s.

Organizace si klade za cíl výstavou ukázat, že pomáhat a nechat si pomoci je normální, přitáhnout pozornost k tématům, která jsou často přehlížena a také trochu narušit stigma spojené s různými sociálními problémy. „Výstavu Kaňky na životě bude možné zhlédnout od 3. října vždy dle otevírací doby kina Vatra,“ doplnil za spolupořádající Dům kultury Vsetín Zdeněk Holoubek.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín