Valašské záření 2024 proběhne již tento víkend
Valašské záření 2024 proběhne již tento víkend
foto: DK Vsetín

Vsetín – Víkend plný pestrého kulturního programu pro celou rodinu přinese opět po roce multižánrový festival Valašské záření. Dvě pódia v centru Vsetína budou po tři dny patřit regionálním umělcům i známým hudebníkům z celé ČR. Chybět nebude ani tradiční doprovodný program připravovaný ve spolupráci s místními organizacemi a spolky. Mezi desítkami umělců se o víkendu 6. až 8. září představí mimo jiné Bára Poláková, Dalibor Janda nebo Vesna. Program za finanční podpory města Vsetín připravuje Dům kultury Vsetín a Alcedo – středisko volného času a plavecká škola Vsetín.

„Přípravy dalšího ročníku Valašského záření jsou v plném proudu. Letošní ročník zahájí v pátek 6. září ve velkém sále domu kultury houslista Pavel Šporcl se skupinou Gipsy Way Ensemble,“ představil interpreta zahajovacího koncertu Jiří Čunek, starosta města Vsetín. Je to však jediný placený koncert. Na desítky dalších různorodých koncertů a událostí v centru města, které Valašské záření po celé tři dny nabídne, je vstup jako každý rok volný.

„V pátečním programu se můžeme těšit na písničkáře Jaroslava Uhlíře, moderní pop music s folklorními prvky na Vsetín přiveze úspěšná skupina Vesna,“ doplnil program prvního dne Pavel Bartoň, místostarosta pro kulturu. Dále v pátek vystoupí Šrouby a matice, projekt Pískomil se vrací, domácí Old Skart nebo polští Boogie Boys.

Sobotní den přinese koncerty regionálních kapel jako Apoa, Muziga, Já, Kubo & Band, Few Flowers či písničky Jiřího „Dareby“ Václavíka věnované především dětem. V programu nebudou chybět ani další zvučná jména českého showbyznysu. „V sobotu si nenechte ujít koncert Báry Polákové nebo Dalibora Jandy. Pro posluchače z řad starší generace zahraje například dechovka Rozmarýnka,“ doplnila sobotní program Eva Hennelová, dramaturgyně festivalu z Domu kultury. Ani v letošním roce nebude chybět speciální tajný koncert. „Vystupující interpret zůstane utajen až do sobotní 18 hodiny,“ doplnil místostarosta Pavel Bartoň.

Třídenní slavnost zakončí nedělní koncert Big Bandu Felixe Slováčka se zpěvákem Ondřejem Provazníkem, koncert bude vzpomínkou na Karla Gotta. „Součástí Valašského záření bude stejně jako každý rok bohatý doprovodný program pro celou rodinu. Návštěvníci se mohou těšit na jarmark, letní kino, výstavy i program pro děti,“ doplnila programovou nabídku letošního Valašského Záření Petra Vaňková. Další informace najdete na webových stránkách, Facebooku a Instagramu Domu kultury Vsetín.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín