Zahajovacího koncertu Vsetínského kulturního léta se ujmou Phil Shoenfelt a Band of Heysek
Zahajovacího koncertu Vsetínského kulturního léta se ujmou Phil Shoenfelt a Band of Heysek
foto: DK Vsetín

Vsetín – Nový ročník Vsetínského kulturního léta zahájí svým koncertem britský zpěvák, kytarista, skladatel a spisovatel Phil Shoenfelt s kapelou Band Of Heysek. První z dvanácti letních koncertů se uskuteční ve čtvrtek 4. července od 19 hodin. Po koncertě proběhne ve 21:30 také první letošní promítání letního kina. Těšit se můžeme na oceňovaný film Přišla v noci se Simonou Pekovou v hlavní roli.

„Srdečně zveme na první koncert letošního ročníku Vsetínského kulturního léta. Tento cyklus zahájíme koncertem Phila Shoenfelta s brněnskou kapelou Band Of Heysek,“ zve dramaturg Zdeněk Holoubek ze vsetínského domu kultury. Kariéra Phila Shoenfelta je spjata s kapelami Southern Cross (Praha) a britskými Fatal Shore a Dim Locator. V 70. letech patřil k punkové scéně v Manchesteru a Londýně, poté se přestěhoval do New Yorku, kde hrál s kapelami jako Disturbed Furniture a Khmer Rouge. „V polovině 80. let se vrátil do Británie a předskakoval Nicku Caveovi & The Bad Seeds,“ popisuje dramaturg Zdeněk Holoubek.

V současnosti Shoenfelt spolupracuje s brněnskou dirty-bluesovou kapelou Band Of Heysek, která vydala několik úspěšných alb a je často vyhledávána jako doprovodná kapela bluesových hvězd ze zahraničí. Společné koncertování s Philem Shoenfeltem vyústilo v roce 2023 ve vydání alba Mumbo Jumbo Gumbo, nové písně jistě zazní i na Vsetínském koncertu. „V případě příznivého počasí budeme po koncertě promítat hororovou komedii Přišla v noci,“ doplnil Zdeněk Holoubek.

Letošní Vsetínské kulturní léto v průběhu července a srpna nabídne pestrou paletu koncertů, mezi kterými nebudou chybět Dareband (11. července), Swing Shower (18. července), Gympleři (25. července), MDŽ – Muzikantky, Dámy, Ženy (1. srpna), Dukla (8. srpna), Nina Rosa (15. srpna) a Černý čaj (29. srpna). Součástí programu bude také pozvánka na Liptálské slavnosti, a to ve čtvrtek 22. srpna v Panské zahradě. „I v letošním roce je vstup na všechny koncerty Vsetínského kulturního léta volný. V případě nepřízně počasí se akce přesunou do malého sálu DK,“ dodal dramaturg Zdeněk Holoubek.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín