Jubilejní 30. Vsetínský jazzový festival přivítá zahraniční i místní umělce
Jubilejní 30. Vsetínský jazzový festival přivítá zahraniční i místní umělce
foto: DK Vsetín

Vsetín – Festival, který již 30 let neodmyslitelně patří do kulturního kalendáře Vsetína i celého Valašska, představí výběr špičkových jazzových umělců. Jubilejní ročník Vsetínského jazzového festivalu se uskuteční 12. října 2024 od 18:30 ve velkém sále Domu kultury Vsetín a nabídne koncerty Tonyi Graves s Big Bandem Gustava Broma, americký Skip Wilkins Quartet, Mátyáse Svéda s Báder Elemér Triem z Maďarska, a chybět nebudou ani domácí umělci v zastoupení formace Jazzhec & vocal.

„Během letošního jubilejního ročníku na festivalu vystoupí světoznámý Big Band Gustava Broma s americkou zpěvačkou Tonyou Graves,“ uvedla produkční vsetínského domu kultury Eva Hennelová. Společné vystoupení slibuje unikátní spojení tradičního jazzového zvuku s moderními prvky a výjimečný vokální výkon, který potěší každého milovníka jazzu.

Dále se na festivalu představí kvartet amerického jazzového pianisty Skipa Wilkinse, z Maďarska přijede Elemér Báder Trio spolu s Mátyásem Svédem. „Místní jazzovou scénu bude reprezentovat Jazzhec & vocal, formace hudebníků ze Vsetína a Valašského Meziříčí, která přináší osvěžující pohled na jazzovou hudbu,“ doplnila výčet vystupujících Eva Hennelová.

Jazzový festival již 30 let neodmyslitelně patří ke Vsetínu i Valašsku. Jedná se o významnou hudební událost, která každoročně osloví řadu posluchačů a diváků nejen ze Vsetína, ale i širokého okolí. „V letošním, jubilejním ročníku, jsme se snažili připravit pestrou dramaturgii, která osloví jak milovníky klasického jazzu, tak i ty, kdo mají rádi hudbu s přesahy do jiných žánrů,“ uvedla závěrem Eva Hennelová ze vsetínského kulturního domu.

Vstupenky na festival jsou k dispozici v předprodeji za 690 Kč, na místě v den konání akce budou za 790 Kč. Zjistit další informace a zakoupit si vstupenky na festival můžete na webových stránkách www.dkvsetin.cz nebo na pokladně kina Vatra.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín