Hello, Welcome! Filmovku zahájí světová premiéra komedie Šimona Holého
Hello, Welcome! Filmovku zahájí světová premiéra komedie Šimona Holého
foto: LFŠ

Zlínský kraj – Je to tady, Letní filmová škola se kvapem blíží a je tedy zapotřebí představit lákadlo, které padesátý ročník filmového svátku otevře. A že jde o tematicky skvěle vybranou novinku! Filmovku totiž zahájí premiéra snímku Hello, Welcome od režiséra Šimona Holého. Komedie pojednává o trojici hereček, které se společně vydají na festival ne do Uherského Hradiště, ale do Karlových Varů.
Padesátý ročník Letní filmové školy začíná v Uherském Hradiště už v pátek 26. července. A v rámci slavnostního zahájení, které je naplánováno na sobotu, jej otevře premiéra komedie Hello, Welcome od režiséra Šimona Holého. Ten tak na Filmovce představí závěrečný díl trilogie o ženách na pokraji změny. V hlavních rolích se objeví Eliška Soukupová, Alena Doláková a Sára Venclovská, se kterými režisér Holý spolupracoval už na snímcích Zrcadla ve tmě nebo A pak přišla láska… Ve vedlejších rolích se diváci mohou těšit na Janu Plodkovou nebo Václava Vašáka.

A že zahájení Filmovky bude velké, potvrzuje taky početná delegace hostů, která se do Hradiště chystá. Na slavnostním zahájení v sobotu 27. července uvede svůj film přímo Šimon Holý ve společnosti tří hlavních hereček.

„Máme se štábem velkou radost, že se Hello, Welcome poprvé uvede na Letní filmové škole, jejíž publikum patří po předchozích letech, kdy jsme tu uvedli oba minulé filmy, k našim zcela nejoblíbenějším. Snad si společně s námi užije i projekce této letní komedie, kde se nic nebere vážně, i když se o vážných věcech ve filmu často mluví,“ zve diváky do hradišťského kina Hvězda režisér Šimon Holý.

Gabriela Škrabalová