Britský píísničkář James Harries představí Vsetínu své nové album
Britský píísničkář James Harries představí Vsetínu své nové album
foto: DK Vsetín

Vsetín – Píší o něm světové magazíny, v Čechách jeho hity hrají rádia napříč žánry, má milióny přehrání na Spotify. Brit James Harries, který již řadu let žije v Čechách, se chystá vyrazit na česká pódia se svým novým albem Hiraeth a na svém turné nevynechá ani malý sál vsetínského domu kultury. Koncert se uskuteční ve čtvrtek 17. října od 19 hodin. Součástí večera bude i vystoupení nového cover bandu složeného z členů vsetínské kapely Dazed and Confused, který si říká LDN.

„Oblíbeného britského skladatele a písničkáře jsme naposledy na Vsetíně přivítali v loňském roce v rámci Vsetínského kulturního léta. Letos se k nám James Harries vrací v podzimní klubové sezóně rovnou s novým albem,“ říká produkční Zdeněk Holoubek z Domu kultury Vsetín. V pořadí již desáté album nese velšský název Hiraeth, jenž se dá přeložit jako „stesk po domově“. Právě téma domova se prolíná novou deskou, která přináší desítku jemných, akustických balad.

„Jamese Harriese na koncertu podpoří nový cover band LDN složený z členů kapely Dazed and Confused,“ představil Zdeněk Holoubek předskokana večera. Vstupenky na koncert je možné zakoupit od 18. září v předprodeji na webových stránkách domu kultury nebo na pokladně kina Vatra.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín