Den otevřených dveří v Češkově mlýně v Jarcové aneb Jak se mele bio mouka
Den otevřených dveří v Češkově mlýně v Jarcové aneb Jak se mele bio mouka

Jarcová - 14. září 2019 od 13 do 18h otevře Češkův mlýn v Jarcové své brány veřejnosti. Během programu určeného dospělým i dětem nahlédnou návštěvníci pod pokličku procesu výroby mouky od zrníčka, přes mlýn až po balení hotových výrobků. Součástí akce bude i ochutnávka širokého sortimentu biopotravin.
   Den otevřených dveří se koná symbolicky v září - měsíci biopotravin. Provozovatel mlýna společnost PROBIO chce veřejnost seznámit s principy ekologického zemědělství a šetrné péče o půdu a krajinu.
   Historický Češkův mlýn z r. 1933 není běžně veřejnosti zpřístupněn. Jeho historie sahá až do roku 1933, kdy ho na levém břehu Bečvy postavil Jan Češek. Od znárodnění v roce 1953 byl objekt nevyužitý. Majitelům se vrátil v roce 1991. Ti tehdy mlýn opravili a investovali do nového zařízení. V červenci 2013 však majitel výrobu zastavil a objekt pronajal společnosti PROBIO.
Program dne:
- exkurze do bio mlýna
- občerstvení z bio pokrmů a bio nápojů
- soutěž
- dětský program
- živá muzika
- biopotraviny PROBIO za zvýhodněné ceny
Pořádá: PROBIO, první a největší výrobce biopotravin v ČR, www.probio.cz